2012. július 16., hétfő

Érdekességek és furcsaságok

Ma reggel, úszás helyett az edzőtermet választottuk. Szerencsére kevés ember volt, nagy része férfi és rajtunk kívül még egy nő. Egy kicsit túlsúlyos volt, és ő személyi edző segítségével csinálta a gyakorlatokat. Többször is elsírta magát, és néha annyira erőlködött, hogy rossz volt nézni. Szerintem ennek így nem sok értelme van, csak megutálja a sportot! Én például nem hajtottam magam agyon, szóval lehet, hogy nem megy le annyi kalória, mint az ő esetében, de holnap is és azután is szívesen fogok visszamenni, ő viszont kötve hiszem. Az edzője egyébként itt dolgozott és miután végeztek odajött hozzánk. Kérdezte, hogy honnan jöttem és mondta, ha máskor is jövünk, akkor nagyon szívesen tanít egy két jó gyakorlatot a gépeken. Eléggé ki volt gyúrva a gyerek. Én európai ember viszonylatában sem kedvelem az ilyet, nemhogy egy ázsiai pasin... Kicsit furi volt ^^ Megkérdeztem, hogy lefotózhatom-e a termet, erre mondta, hogy igen, de mivel senki nem akart rajta lenni a fotón, áthúztak a másik oldalra. Úgyhogy a fotón lévő méretnél sokkal nagyobb, de nem akartam mindenkit ide-oda terelgetni, beértem ennyivel :)




Mióta itt vagyok, tapasztaltam furcsaságokat, amikről eddig nem tudtam, vagy nem is olyan fontos, de érdekes.

Szombat este egy válogatós étterembe látogattunk el, a VIPS-be. Szinte csak nyugati ételt lehet itt enni, pl. pizzát és steaket.



Itt arra jöttem rá, hogy mennyire nem tudják a koreaiak, hogy mit mivel lehet, vagy kellene együtt enni. Persze honnan is tudnák! Láttam egy nőt, akinek a fél tányérja kagylóval volt megrakva, a másik fele pedig sajttortával. Ömm... Nekem ez annyira nem jön össze :)

Aztán a buszon tapasztaltam azt, hogy a sofőr mindenkinek köszön, aki felszáll (az első ajtónál kell felszállni, és lehúzni a kártyádat), aztán leszállásnál is hátraköszön egyet (akkor meg a hátsó ajtót kell használni).

A miniszoknya viselése Koreában közkedvelt, tényleg nagyon nagyon mini darabokat is látni lányokon, de, ha tömegközlekedési eszközre szállnak fel, akkor le kell takarniuk a combjukat. Láttam már két lányt is, akik miután leültek, elővettek egy kis törölközőt a táskájukból, és azzal takarták le magukat. A barátom szülei azt mondták, az is jó, ha egy nagy táskával takarod le magad.

Autózás közben vettem észre, hogy a mellékutcákban nincsenek KRESZ táblák, mindenki úgy megy, ahogy akar. Minden utca kétirányú, de csak egy autónak van általában hely. Sokszor előfordult már, hogy vissza kellett tolatnunk, mert jöttek szemből.

A parkolásból sem kell gondot csinálni. Oda parkolsz, ahol helyet találsz. A barátomék háza előtt este már szinte lehetetlen letenni az autót. Be lehet viszont állni úgy egy autó elé, hogy az ne tudjon kiállni, ugyanis mindenki kirakja a telefonszámát a szélvédőjére. Jártunk már úgy mi is, hogy bent ragadtunk, felhívtuk hát az autó tulajdonosát és azonnal rohant is le.

Az uszodában senki nem hord papucsot rajtam kívül, csak úgy mezítláb grasszálnak. Lehet, hogy én tartom magamat burok alatt, de ez így is fog maradni :D Plusz még egy bizarr dolog, hogy ki vannak rakva ilyen fürdőszivacsok és kefék, amit mindenki használhat!!!!!!!! Gondoltam magamban, huhh ki az, aki ezt meri használni, erre bejött két barátnő, megragadtak egyet egyet és elkezdték magukat azzal tisztítani...

És az utolsó furcsaság mára, hogy Koreában a kocsi hátsó ülésén nem kötelező a biztonsági öv használata, sőt van olyan autó, amibe bele sem építik. Ezen azért meglepődtem, mert a koreaiak vezetési stílusa nem a legbiztonságosabb. Én mindentől függetlenül, mindig bekötöm magam, még, ha furán néznek is rám emiatt.

3 megjegyzés:

  1. Olvastam a válaszaidat! :) Pusza!
    Nagyon jót röhögtem a sajttorta kagyló kombón XD Szegénykéim honnan is tudhatnák... :D
    A közlekedéskről meg eddig is tudtuk, hogy kész életveszély, de hogy egy telefon és odébb állnak, ez nagyon édes. A nem létező biztonsági övektől viszont én tutira ki lennék készülve. Japánba volt mindenhol szerencsémre.

    VálaszTörlés
  2. Szia Csilla!

    Nagyon sokat kuncogtam ezen a blog bejegyzéseden! :D A barátom is pont úgy étkezik, mint az a nő az étteremben! Mindent mindennel, nem számít, ha mondom neki, hogy nem passzolnak össze az ételek, simán megeszi a lekváros kiflit parizerrel!! :'D De most már legalább tudom, hogy ez ilyen "népbetegség".
    Ezt a láb-letakarós dolgot először egy MV-ben láttam, és én is tökre meglepődtem rajta...
    Ez a KRESZ, meg a biztonsági öves dolog pedig durva!!! Pláne, hogy most tanulok vezetni, tuti halál félelmem lenne! Mondta is a barátom, hogy ha Koreában megtanulok vezetni, akkor mindenhol tudni fogok! :'D
    A telefonszámos dolog jó húzás, lehet itthon is be kellene vezetni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett! :) Néha én is nézek, hogy a férjem miket össze nem eszik, pedig ő már 7 éve itt él!! :D Végülis az a lényeg, hogy ízlik nekik xD
      A párom szerint a vezetési stílus már sokat javult kint, mivel mindenkinek van fedélzeti kamerája, tehát van remény! :D

      Törlés