2012. július 11., szerda

Gulyásleves

A barátom szülei már nagyon vágynak valamilyen magyaros ételre, főként a gulyáslevessel szemeznek. Mesélték, hogy az a koreai, aki Magyarországot meglátogatja és eszik "gulyásí"-t - ahogy ők mondják - az mind dicséri. Azt olvasták a neten, hogy úgy is érdemes kipróbálni, hogy rizst tesznek bele. Ezt élőben is volt szerencsém látni, a Budapesten lévő egyik koreai templomban, ahová a barátommal járunk. Mise után mindig közösen étkeznek, az egyik alkalommal nagy meglepetésemre gulyásleves volt a menü. Alapból kihozták a rizst, mindenki beleöntötte, és kimcsit is fogyasztottak hozzá. Egyébként a rizs hozzáadása a levesekhez elég jellemző. Ott van például az egyik nagy kedvencem, a kimchijjigae (kimcsicsige -> kimcsileves), ami csípős és ezt a rizzsel kompenzálják.

Szóval úgy döntöttem, hogy meglepem őket a főztömmel. Ma este fogunk hozzávalókat venni és holnap elkészítem.


Valamelyik nap lecsekkoltam a Home Plus (=Tesco) kínálatát a hozzávalók tekintetében. Nos, ahogy azt már sejtettem, elég egyszerűen fog a leves kinézni. Hagyma, sárgarépa, krumpli, marha, vagy sertéshús, gulyáskrém és csípős pirospaprika, esetleg egy kis Erős Pista, azt majd meglátom. Olyanok, hogy zeller, vagy fehérrépa nincsenek itt. Végül is mindegy, a gulyáskrém úgyis megadja majd az ízét, de persze mondtam a barátom családjának, hogy az igazi magyar gulyás sokkal gazdagabb.

A mai nap semmi dolgom nem volt. Reggel elmentem úszni, aztán itthon pakolásztam és takarítottam egyet a szobámban. Véletlenül rátaláltam a barátom katonaságban készült képeire. Teljesen el vagyok ájulva tőlük, annyira kis helyes az egyenruhában :)

Gondolom ezt már mindenki tudja, de ha esetleg mégsem, akkor megemlítem, hogy itt Koreában a katonaság mindenkinek kötelező, 2 évre kell bevonulni, kivétel ez alól persze az, akinek valami baja van. Koreai ismerősök meséltek horrorsztorikat arról, hogy néhányan, milyen trükkökkel próbálják megúszni a dolgot. Hát vannak elég elszántak...

Ezenkívül próbáltam egy kicsit koreaizni. Ez abba csapott át, hogy hirtelen megjött a kedvem a "Boys Over Flowers" nézéshez és mivel véletlenül épp rajta van a netbookomon, megnéztem egy részt. ^^

Persze utána rögtön visszaültem a tankönyvhöz...:)






1 megjegyzés:

  1. A katonai kibúvókból említhetnél párat csak kíváncsi vagyok mennyire leleményesek.?Amikor én voltam sorozáson akkor volt aki a nagyapja gerinc röntgen leleteit vitte be...persze bebukta.Én viszont bár nem elsőre de megúsztam végül (pszchihológiailag alkalmatlan). :) Egyébként jellemző,hogy próbálkoznak vagy a többség beletörődik?

    VálaszTörlés