2016. március 23., szerda

Szöul/Seoul

Tegnap a barátommal és Anyukámmal utaztunk Szöul-ba. Először is a Namsan Toronyhoz látogattunk el. Még nem indult be a szezon, ezért nem kellett tolongani, jól éreztük magunkat.

Yesterday I traveled to Seoul with my Mommy and boyfriend. First of all, we have visited Namsan Tower. It's still low season so fortunately there wasn't a big crowd.

A Namsan Tv Torony, hivatalos nevén, N Seoul Tower 236m magas. Az N betű egyébként nem a Namsan szót takarja, hanem, hogy New, vagyis új, hiszen 2005 decemberében készültek el a felújításával.. Több emeleten van berendezve, a kilátón kívül találunk itt éttermeket, ajándékboltokat és egy mackó múzeumot. Van egy étterem, amely körbe is forog, 48 percenként megy egy teljes kört, így 360°-on élvezhetjük a panorámát.

The Namsan Tv Tower is officially called N Seoul Tower. It's 236m high. The letter N represents the word new because they finished the reconstruction of the tower in just 2005. It's equipped with a viewing floor, restaurants, gift shops and a Teddy Bear Museum. One of the restaurant is circling around every 48 minutes so that guests can enjoy a 360° full view during their meal.


Anyukám is látta a Boys Over Flowers című sorozatot, ezért mindenképpen ki akarta próbálni a felvonót, amiben Goo Jun Pyo es Geum Jan Di bennragadtak :D Az élményt eléggé elrontja, hogy egy felvonóba rengeteg embert terelnek be egyszerre, így, ha nem az ablak mellé jut hely, akkor élvezhetetlen az egész, hiszen semmit nem látni szinte.

My Mom watched Boys Over Flowers with me so she surely wanted to try the cable car where Goo Jun Pyo and Geum Jan Di were stuck for a night. The experience is kinda ruined because they try to stuff as many people in the cart as they can. If you don't get a place by the window you can't really enjoy the view.


Ahogy ígértem, barátommal próbáltuk a szerelem lakatunkat megtalálni, de lehetetlen volt... Én azért lelkesen próbálkoztam :)

As I promised before, we tried to search for our love lock with my boyfriend but it was impossible to find. I was enthusiastic though...:)A torony tetejére is felmentünk. Az idő általában párás és szmogos, ezért sajnos nem lehet tisztán látni a tájat. Mielőtt viszont fellifteztünk a kilátóba, egy hölgy lefotózott minket és fent meg lehetett venni a fotókat, amin egy gyönyörű hátteret montíroztak mögénk.

We went up to the top of the tower. The air is usually humid and smoggy so you can't see around well. Before we went up, there was a lady by the elevator who took our photo. You can buy these photos upstairs with a nice background.Ezután a Myeongdong bevásárlónegyedbe látogattunk el. Végre volt lehetőségünk igazi street food-ot enni, én ezt is imádom és aki ellátogat Koreába, annak ezt feltétlen ki kell próbálnia. Ha itt élnék, biztosan hamar elhíznék ettől a sok finom ételtől.

After the tower we headed to Myeongdong. This is a shopping district in the heart of Seoul. Finally, we've got the chance to eat street food. I really love it and it's a must-try if you visit Korea. If I'd live here, I'd put on some weight real fast...

A mai kedvenc:
My favourite today:

Műanyagból kiöntött ételek. Ezzel nagyon sok étteremben találkozhatunk, így próbálják könnyebbé tenni a választást.
Plastic meals. You can see these in a lot of restaurants. They try to make your choice easier.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése