Elhoztam nektek az egyik kedvenc kiegészítő fogásunkat koreai grill ételek mellé. Enyhén csípős, de épp csak annyira, hogy még azok is bátran elkészíthetik, akik amúgy nem rajonganak a csípős ételekért.
Egy újhagyma csomóval fogom leírni a receptet, de mivel ennek a mennyisége is változhat, ezért mi a szószt nem rögtön a hagymával keverjük ki, hanem egy külön kis tálban, így folyton lehet kóstolgatni, amikor adagoljátok hozzá a zöldséghez.
◾ egy csomó újhagyma, aminek a zöldje is szép (4-5 szál)
◾ 2 evőkanál gochugaru (paprika pehely)
◾ 2 evőkanál 20%-os ecet
◾ 1 evőkanál szójaszósz
◾ Fél evőkanál szezámolaj
Elkészítés
Számomra a legnehezebb része az elkészítésnek az újhagyma vékony szálakra vágása. Az biztos, hogy nagy előny, ha egy jó késsel álltok neki. Szerencsére a férjem lelkesen át szokta vállalni a feladatot, így rám csak a szósz bekeverése marad. Hogy megkönnyítsük a dolgunkat, Koreában vettünk egy több ágú kést, de azt sajnos nem tudom, hogy itthon lehet-e ilyet kapni.
Egy nagy keverőtálba tegyétek az összevágott hagymát és utána készítsétek el a szószt.
Ahogy már említettem, ne a hagymára adagoljátok a hozzávalókat, hanem egy külön kis tálba, így tudjátok kontrollálni az ízét. Miután hozzáöntitek a szósz egy részét, alaposan forgassátok meg, hogy mindenhova egyenlő arányban jusson belőle.
Dekorációként némi szezámmagot is szórhattok rá.
És kész is ez a könnyű, finom újhagyma saláta, ami a grill ételek tökéletes kiegészítője.
Jó étvágyat! 맛있게 드세요 ^^
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése