2016. március 17., csütörtök

Közeledik az utazás/Countdown

Szombaton ismét neki indulok a nagy útnak, ezúttal a barátommal és Anyukámmal együtt. Nagyon izgulok, hogy Anyukámnak mennyire fog tetszeni Korea, bírja-e majd az ételeket és a kultúrát :) Rengeteg tervem van arról, hogy miket nézzünk meg, idő közben meglátjuk, hogy a 10 napba mennyi minden fér bele.

On Saturday we are traveling to Korea with my boyfriend and Mom. I'm really excited to show the country to my Mom. I don't know if she will like the food and the culture. I have a lot of idea about what to do and we will see how much we can actually accomplish during our 10 days of travel.

Alig várom, hogy a barátom Nővérével is találkozzunk, hiszen tavaly Novemberben megszületett a kisfia és már szeretném végre élőben is látni. Olyan kis bimbóóóóóóka :)

I'm really waiting to meet my boyfriend's sister because she had a baby last November. Finally, I get to meet the little guy. He is soooo cute :)

Baek-il (백일), a 100. nap örömére
100 days anniversary for the baby

Régen az orvosi fejletlenség miatt sok újszülött halt meg, de ha a 100 napot megérték, akkor a család végre bízhatott abban, hogy a csecsemő életben marad, ezért ünneplik a baek-il-t. Ez a hagyomány a mai Koreában is megmaradt, ekkor különböző tradicionális rizssütiket, vörös és fekete babból készült édességeket fogyasztanak.

Babafotózáson

Az időjárással egyelőre úgy néz ki szerencsénk lesz, 18-19 fokot ígérnek, eső nélkül. Ez maradjon is így :)

Nagy szívfájdalmam, hogy a cseresznyefa virágzásról pont lemaradunk. Mindenképp szeretnék ekkor is ellátogatni Koreába egyszer, mert annyira szép, ez inkább április elején lesz várható.


Most búcsúzom is, mert még rengeteg dolgom van az utazás előtt. Miután kiérkeztem ismét jelentkezem!

Korea, hamarosan jövünk! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése