2017. május 18., csütörtök

Life update + Ppuri Park (뿌리공원)


Life update

Mielőtt belekezdenék a Ppuri Parkos beszámolóba engedjétek meg, hogy egy kis life update-el szolgáljak nektek. Tavaly, amikor kint voltunk Koreában Anyukámmal és a barátommal, egyszer csak elhagyott az ihlet és úgy döntöttem, hogy nem erőltetem tovább a blogolást. Mivel nem élünk kint, ezért úgy éreztem, hogy utazásról utazásra ugyanazokat a tevékenységeket csináljuk újra és újra, így nem tudtam nektek igazán új információkkal és érdekességekkel szolgálni. Már eltelt egy év, amióta utoljára kint jártam és sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen a blog sorsa. Végül arra a döntésre jutottam, hogy megtartom, hiszen amikor több időt töltöttem kint, ez is a mindennapjaim szerves részét képezte. Akármerre sodródtam, folyton azt figyeltem, hogy mi lenne az, amit érdemes nektek megörökíteni, miről tudnék valami jó kis bejegyzést írni, hogy ti is közelebb érezhessétek magatokat Koreához.


Lesz-e folytatás?

Ebben az évben nagy elhatározásra jutottunk a barátommal, ugyanis úgy döntöttünk, hogy 6 év együtt járás után végre összeházasodunk!!!!♡ Ebből következik, hogy rengeteg témával tudok majd szolgálni ezzel kapcsolatban, ami egy szintén a mi cipőnkben járó magyar-koreai párnak is jól jöhet, de talán a kultúra iránt érdeklődőknek is érdekes lesz. Szóval elhatároztam, hogy nem hagyom abba, továbbra is írok bejegyzéseket, de nem feltétlenül csak akkor, amikor épp kint járunk.


Pre-wedding photoshooting

Az esküvő 2017. szeptember 2-án lesz, Magyarországon. Augusztusban viszont ismét irány Korea, ahol többek között a kint oly népszerű Pre-Wedding Photoshooting-on is részt veszünk majd. (Esküvő előtti fotózás). Koreában is fogunk egy esküvőt tartani, de erre majd csak jövő évben kerül sor.

A barátom nővére és férje fotózása

Az utolsó nagy hír mára az, hogy az elkövetkezendő években tervezzük a kiköltözést Koreába. Ebben az esetben tényleg megy majd tovább a blog, hiszen muszáj lesz mindent megosztanom veletek! :)


Ppuri Park (2016.03.26.)


Életemben először jártam a Ppuri Park-ban, ami Daejeon-ban található. Azért érdekes a hely, mert elméletileg itt alkották meg a koreai családneveket. Nem mutat nagy sokszínűséget a dolog, eredetileg 136 családnevet regisztráltak. Ez a szám mára 286-ra emelkedett, ami még mindig semmi a majd 200.000 magyar családnévhez képest. A leggyakoribb koreai családnevek a Kim, Lee és a Park, ezeket viseli a népesség majdnem fele.


Ez a park ad otthont az évente megrendezésre kerülő Ppuri kultúrális fesztiválnak, továbbá találunk itt egy koreai családfa múzeumot, amely bemutatja a családfa rendszert és a korábbi dinasztiák rendszerét. Van lehetőség túrázni, piknikezni, sportolni, csónakázni és mindezt a természet lágy ölén.


Nagyra értékelem, hogy a természet közelsége fontos a koreai embereknek. Nyilván erre a területre is felhúzhatnának hatalmas apartman komplexumokat, de törekednek arra, hogy úton-útfélen legyen egy kis zöld, ahová az emberek kiülhetnek egy kicsit pihenni, nézelődni. Még azzal sem kell foglalkozni, hogy pakoljunk magunknak valami ennivalót, ugyanis az éttermek közterületekre is kiszállítják a rendeléseket. Azt mondjuk nem nagyon tudom elképzelni, hogy pontosan mit mondanak a diszpécsernek. A 3. platánfa mellé kérünk egy pizzát!? :D

Ha egyszer tényleg arra kerül a sor, hogy Koreába költözünk, akkor én is szeretnék egy kicsit aktívabb életet élni. A terület adottságai lévén rengeteg kiépített turista útvonal van, amit feltétlenül szeretnénk elkezdeni bejárni. A túrázás főként az idősebb korosztályra jellemző, imádnak mindenféle színes túraruhákba öltözni. És persze a túrabot is elengedhetetlen kellék ilyenkor! :)

A terepmintát felejtsétek el, a lényeg a feltűnés
(source - a kép forrása)

Imádom!! :D
(source - a kép forrása)
A hegy lábánál találunk túraboltokat, így ha felkészületlenül érkezik az ember, még mindig van lehetőség egy új szettet vásárolni! Mondjuk túrabakancs esetében ezt nem ajánlom, olyan cipőben érdemes neki vágni, amit már hordtatok előtte. Érdekesség, hogy a turista utak éjjel ki vannak világítva, így igazából akármikor járhatóak. Ezzel kapcsolatban majd lesz később egy bejegyzés, mert mi is ki fogjuk próbálni! :D

Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnátok a jövőben kérlek jelezzétek és ígérem, hogy lesz arról is bejegyzés!

2 megjegyzés:

  1. Az ajusshik és ajummák nagyon kedvesek túraterepeken, főleg külföldiekkel :) :). Volt hogy megosztják az emberrel a kajájukat, makgolijukat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó tudni, hogy ilyen kedvesek :) Már alig várom, hogy megtapasztaljuk!!

      Törlés