2017. október 29., vasárnap

10. Koreai Filmfesztivál | Januári utazás


Tegnap ellátogattunk az idén tizedik alkalommal megrendezett Koreai Filmfesztiválra.


A filmekre egységesen 500Ft volt a jegy. Mi a 21 órakor kezdődő "A szerencse kulcsa" című előadásra ültünk be. Egy fordulatokkal teli vígjátékot volt szerencsénk látni, amin sokszor hangosan nevetett a közönség. A párom egyébként már megnézte korábban, de a felhozatalból nem volt olyan film, amit még ne látott volna - akár már többször is - úgyhogy ezért esett erre a választásunk.

A mozi előterében volt lehetőség egy kis játékra. A PyeongChang-ban majd februárban megrendezésre kerülő téli olimpia okán lehetett kincseket nyerni, amelyek a mozi területén voltak elrejtve. Mi ugyan nem nyertünk semmit, de nem is erőltettük meg magunkat, mivel a nekem tetsző kabala, a fekete színű medve (Bandabi) már elfogyott. (Bocs Soohorang...) Majd megpróbálok magamnak beszerezni egyet, amikor Koreában járok. ;)

Incheon repülőtér - még nyáron, a kabalák: Soohorang a fehér tigris és Bandabi az örvös medve.

Soohorang története: egy fehér tigris, aki most a 2018-as Téli Olimpiai Játékok kabalája lesz, de már régóta Korea védelmező állatjaként tartják számon. A "Sooho" szó koreai jelentése védelem, amely ez esetben a versenyzőknek biztosított védelmet jelképezi. A "Rang" szó a koreai tigris szóból ered, sőt ez az utolsó szótagja az A-ri-rang című tradicionális dalnak is, így visszautalva a gyökerekre.

Bandabi története: egy örvös medve (mellkasán félhold alakú fehér mintával), ami az erős akaraterőt és a bátorságot jelképezi a koreai néphagyomány szerint. Ezért választották ezt az állatot a 2018-as Paralimpiai Játékok kabalájának. A "Banda" szót a "ban-dal" kifejezésből vették át, ami annyit jelent, hogy félhold. A "Bi" szótag pedig a Játékok ünneplését jelképezi.

Az olimpiai standnál bevallom, hogy nagy meglepetés ért engem, mivel a lányok, akik ott dolgoztak megismertek a blog miatt. Egy pillanatra zavarba is jöttem... Más az, amikor úgy gondolod, hogy arc nélkül irkálsz az interneten és más az, amikor valaki felismer a való világban is :D De egyébként nagyon jó érzés volt! :D

A Sugár mozi legnagyobb termében volt a vetítés és elég szépen meg is telt emberekkel. A büfében lehetett kapni koreai snack csomagot, amit erre az alkalomra állítottak össze.


Ti részt vettetek a fesztivál valamelyik napján? Melyik filmet néztétek meg?

Január végén irány Korea - már csak 86 nap!
Ahogy a poszt címéből kiderül, januárban ismét elutazom Koreába. Ez az út tényleg nem volt betervezve, de az anyósomék mondták, hogy igazán rám fér majd egy kis lazítás a vizsgaidőszak után, ráadásul a férjemnek állandóan arról panaszkodtam, hogy mennyire hiányoznak a koreai ételek, így meggyőzött, hogy kint a helyem. :) Január 24-én indulok majd és február 2-án jövök haza. Ezúttal egyedül fogok utazni, bár ez a mi esetünkben már nem is olyan meglepő talán. Koreaiul továbbra sem tudok, úgyhogy nem lesz egyszerű dolgunk a szülőkkel. Ráadásul egy koreai ismerősünk megijesztett, hogy mivel már a menyük vagyok, ezért szigorra számíthatok, reggel 6-kor ébresztő és moshatok, főzhetek, takaríthatok. Ugye csak viccelt? :D Ha nem lesz ilyen kiképzésben részem, akkor úgy terveztem, hogy ez alkalommal nem csinálok világrengető dolgokat, pihenek majd, élvezem a koreai konyhát és lejárok majd az edzőterembe, ha már a múltkor az ujjlenyomatomat adtam hozzá. Valószínűleg irtó hideg lesz ott akkortájt, úgyhogy kirándulni nem fogunk. Viszont a magyarországi közös lakásunkba szeretnék majd néhány kiegészítőt venni, például fém evőpálcikákat és hozzáillő kanalakat, gyümölcs villát, mert milyen hasznos az, ha van és egyéb apró kiegészítőket. Szerencse, vagy szerencsétlenség, de körülbelül 15 percnyire a szülők lakásától nyílt egy 2 emeletes Daiso, ami egy mindenes bolt, elég megfizethető áron. A múltkor, amikor kint voltunk megjegyeztem az útvonalat, így oda bevetem majd magam. :D

Ahogy már említettem 2018 augusztusában ismét összeházasodunk Koreában. Az anyósom mondta, hogy elvisz majd az esküvőszervezőnkhöz, hogy velem együtt is átbeszéljenek mindent. Sőt még az is lehet, hogy már menyasszonyi ruhát is tudok majd választani magamnak...

Szóval már csak 86 nap és indulok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése