2013. február 18., hétfő

Átlesés Északra

Ma egy nagyon izgalmas napnak néztünk elébe. Sajnos a DMZ múzeum bezárt, mire odaértünk, de ettől függetlenül ott lehettünk az Észak és Dél között fekvő határnál. Ez, egy turisták által nem látogatott rész, úgyhogy nem mindennapi élményben volt részem. A város neve, ahol jártunk: Goseong.

Today we looked forward to an exciting day. Unfortunately, the DMZ museum was closed by the time when we arrived but at least we could see the border line between the North and South. This area is not usually visited by tourists, so I had a unique experience. The name of the city which we have visited is Goseong.

Először a barátom nővérének barátját látogattuk meg, mert ő hivatásos katona, és az egyik itteni bázison dolgozik. Nagyon izgalmas volt az egész, egyenruhás koreai katonák amerre csak a szemem ellátott... Sokat fotózkodtunk együtt, de ezeket a képeket sajnos nem szabad feltöltenem az internetre :(

First of all, we went to see my boyfriend's sister's boyfriend. He is a professional soldier and working on some of the basis around here. It was very interesting to see a lot of soldiers around me with their uniforms on... We have taken our pictures together but unfortunately, I'm not allowed to upload it to the web :(

Miután itt végeztünk, még 50km kocsikázás következett. A barátom nővérével voltam, és mindketten megvoltunk szeppenve, mert az úti célunkhoz közeledve már nem is találkoztunk civil autókkal, csak katonai csapatszállítókkal, és az út mellett gyakorlatozó katonákkal.

After visiting the boyfriend's base we still had a 50km way to drive. We were both a bit scared because we haven't seen any civil cars as we were getting closer to our final destination.

A DMZ területére csak az útlevelem bemutatásával mehettem be. Mielőtt beengedtek volna, felírták a rendszámunkat és átkutatták az autót.

I only could enter to the border line after showing my passport. They even searched through our car and recorded our license plate number.Miután bementünk a DMZ területére, kiszálltunk a kocsiból és gyalog folytattuk utunkat.

After entering to the DMZ area, we parked down the car and continued our trip on foot.
Átlestem Északra
Checking out the North side
Az Észak és Dél között húzódó határt bejelöltem pirossal
I marked the border line with the red line

Volt egy északi bolt a mi oldalunkon, és mindenféle ottani terméket árultak, mint például alkoholt, vagy bankjegyeket. Utóbbit mi is vettünk, mégpedig egy olyat, amin Kim Ir Szen látható.

There was a shop on our side where you could buy stuffes from the North, such as alcoholic beverages or bank notes. I have bought one of those with Kim Ir Sen on it.Az út melletti falakra bomba van erősítve. Ha az ellenség ezen az úton vonulna, akkor felrobbantják, hogy a földre eső törmelék elállja a katonák útját.

Bombs are placed on the walls next to the road. If the enemy reaches this point, they are exploding the wall to stop them.


A mai nap után elmondhatom magamról, hogy jártam már Dél-Korea legdélibb (Marado Sziget, Jeju mellett) és legészakibb (Goseong) részén is :)

After today's trip I can proudly say that I visited South Korea's southernmost (Marado Island, next to Jeju Island) and northernmost (Goseong city) points :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése