2013. február 20., szerda

Deoksugung és Myeongdong (Szöul)

A tegnapi szöuli kirándulás végül elég rövidre sikerült. A barátom nővérét behívták ma reggelre dolgozni valaki helyett, így az utolsó vonattal vissza is jöttünk Daejeon-ba. Nem is bántam, hogy így alakult, ugyanis nagyon nagyon hideg volt, ami nem jó városnéző idő.

Yesterday, our trip to Seoul finished quite fast. My boyfriend's sister was called in to work instead of someone else, so we had to take the last train back to Daejeon. Finally, I didn't mind because the weather was so cold, which is not the best for sightseeing.

Egy óra alatt érkeztünk meg Szöul-ba. Először a Deoksugung királyi palotát kerestük fel.

We arrived to Seoul in an hour. First, we have visited the Deoksugung Palace.

A bejárat
The entrance
A régi és az új világ
The traditional and the modern worldMinden órában be kellett ülnünk valahova átmelegedni egy kicsit. Végül úgy döntöttünk, hogy Myeongdong-ba megyünk. Ez egy bevásárló negyed, Szöul szívében. A vásárlás elterelte a figyelmünket a fagyos időről és sok mindent sikerült beszerezni, amire például a barátom nővérének szüksége volt.

In every hour we had to enter somewhere to warm up. Finally, we decided to visit Myeongdong. This is a shopping district, in the heart of Seoul. Shopping took our attention from the cold weather and we could buy everything that my boyfriend's sister needed.


Egy cica kávéházat reklámozó ember. Még dorombolt is...:D
Advertising a cat café. He/she was even purring...:D

Nem vagyok egy nagy K-pop fan, de amikor megláttam egy zene boltot, eldöntöttem, hogy veszek magamnak egy CD-t :) Végül, egy Girls Generation album mellett döntöttem. Ez egy fémdobozos kiadás és van benne kép az összes tagról. Juhéé! :D


I'm not a big fan of K-pop but when I have seen a CD/Music store, I have decided that it's finally time to buy a CD for myself :) I bought a Girls Generation album. It's a special edition in a metal box with the photos of all the members. Yay~~!! :DA vacsoránk: fish-cake leves és tteokbokki
Our dinner: fish cake soup and tteokbokki

Hazafele menet lefotóztam a KTX-et belülről. Nagyon kényelmes, tiszta és gyors. Nem is lehet érezni, hogy 300km/óra sebességgel haladnánk és ráadásul nagyon halk. TV képernyők vannak felszerelve a plafonra, ahol folyamatosan megy valami műsor. A megállók előtt bemondják és ki is írják, hogy melyik következik.

I have taken a picture of the KTX. It's very comfortable, clean and fast. You can't even feel the 300km/hour speed and it's very quiet. Each carriage has TV screens on the ceiling and some shows are always played on it. They are announcing and also displaying the next stations on the screen.


Egy vonatvezetőt is volt szerencsém látni. Olyan az egyenruhájuk, mintha pilóták lennének. Az utaskísérők pedig légiutas kísérőkre emlékeztetnek, ételt is lehet venni tőlük. Többször végigmentek a kocsiban, belépéskor és kilépéskor is meghajoltak az emberek felé.

I was lucky enough to see one of the train driver. Their uniform seems as if they are pilots. The staff looks like flight attendants. You can purchase food and drink from them. They are passing through the carriage from time to time and each time bowing at the passengers.

Pénteken indulok haza. Sajnos már nem nagyon lesz időnk elmenni sehová. Habár csak rövid időt tölthettem most itt, nagyon jól éreztem magam. Minimum egy évig nem tudok majd kijönni a munkám miatt, de reménykedem benne, hogy a barátom szülei meglátogatnak minket Magyarországon! :)

I'm leaving Korea on Friday. Unfortunately, we won't have more time to visit any attractions. Although, this time I only spent a short time here, I really enjoyed it. I can't visit Korea for at least a year, because of my job but I hope that my boyfriend's parents can visit us in Hungary.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése