2012. augusztus 13., hétfő

Jeju Sziget - Az első nap


Meg kell mondjam, hogy nagyon fáradt vagyok. Mivel csak kevés időt töltünk itt és sok minden van, amit látni szeretnénk, állandóan sietünk valahová. Ettől függetlenül csodálatos napom volt, megpróbálom elmesélni és pár kép erejéig szemléltetni is.


1. Marado sziget
Egy pici sziget, Jeju déli részétől kb. 11 km-re. Hajóval mentünk oda.


A barátom szülei végig bent ültek a légkondicionált helyiségben, de mi a barátommal kint álltunk a hajó korlátjánál. Olyan gyönyörű látvány volt, végignézni a tengeren, ráadásul nagyon sok medúzát is láttunk a hajóról. Ők egyébként most elég nagy gondot okoznak, mert nagyon elszaporodtak, vannak külön emberek arra, hogy össze gyűjtsék őket a vízből a part mentén, ahol fürdőzők is vannak.


A sziget, ahogy már mondtam nagyon pici, kb. 1 óra alatt körbe lehet járni.




Érdekesség, hogy nincs víz, sem áram a szigetre vezetve, úgyhogy az a kevés lakó, aki itt van, az esővizet tisztítja meg és napkollektorok vannak elhelyezve, hogy elektromos áramot is tudjanak használni. Ráadásul mindenki golfautóval jár a rendes helyett :)


2. Maci múzeum
A Jeju szigetre visszatérve kerestük fel a Maci múzeumot. Nagyon szeretem a plüssöket, köztük a mackókat is, így egyértelmű volt, hogy ide el kell látogatnunk. Sajnos nem volt akkora szám, mint amire számítottam, mondták is a barátomék, hogy a Gyeongju-ban lévő múzeum sokkal jobb, de azért ez sem volt ám rossz. :) Sokféle mackó volt, különböző történelmi eseményeket, vagy személyeket mutattak be.


Eszkimó macik

A berlini fal ledöntése

Tradicionális koreai ruha, hanbok

3. Columnar Joints
Ezt nem nagyon tudom lefordítani magyarra :)
A lényeg, hogy itt egy különleges földtani jelenséggel találkozhattunk. Olyan, mintha hatszögű, hosszúkás, fekete kristályok nőttek volna ki a földből és a tengerből.


A barátom egy csigaházban :D

4. Cheonjiyeon vízesés
A cheonjiyeon szó jelentése: Isten tava. Azért ezt a nevet kapta a hely, mert a legenda szerint hét tündér szolgálta a mennyország királyát, akik az itt lévő tavacskába jöttek le fürdeni az égből.
Körülbelül egy kilométer hosszú úton kellett végigsétálni, hogy elérjünk a vízeséshez. Itt is sokat fotóztunk és végre közelről is láthattam a híres Harubang figurákat.


Különböző méretű figurák. Lehetett venni is és mivel egy ismerősöm mondta, hogy szerencsét hoznak, ezért be is szereztem egy kisebb darabot :)

A vízesésnél

Ma szerencsénk volt, ugyanis egy csepp eső nem esett, most viszont szakad és holnapra nézve sincsenek jobb kilátások. Azért remélhetőleg egyszer egyszer kisüt majd a nap és rengeteg szép képet tudunk készíteni ^^ Szurkoljatok~~!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése