2017. július 10., hétfő

Egy hónap múlva indulunk

Augusztus 10-én indulunk Koreába és 19-én jövünk is vissza. Nem lesz túl sok időnk, de rengeteg dolgot kell elintéznünk majd.

Mivel hivatalosan már házasságot kötöttünk, el kell vinnünk magunkkal a házassági anyakönyvi kivonatunkat, hogy kint is bejelentsük a hatóságoknál a párom megváltozott családi állapotát.


Ahogy korábban már említettem, nagyon vágyom a Koreában szokásos esküvő előtti fotósorozat elkészítésére. Ezzel úgy néz ki, hogy akadnak gondok, ugyanis a szolgáltatást csak csomagban lehet megvásárolni, ez úgymond egy mellékszolgáltatás az esküvőhöz. A párom családja most próbálja felvenni egyik-másik hellyel a kapcsolatot, hogy vállalják az esküvői fotósorozat elkészítését. Ha ez nem sikerül, akkor sajnos csak a koreai esküvőnk előtt tudunk majd egy ilyen fotózáson részt venni, amelyet 2018-ra tervezünk csak.


Az időjárás reméljük, hogy nem lesz ellenünk, augusztusban már általában vége a monszun időszaknak, viszont Japán felől szoktak tájfunok érkezni. Igazán szeretném eső nélkül megúszni, hiszen sokat kell majd járkálnunk mindenfelé :)

Amit a legjobban várok, hogy végre eredeti koreai ételeket fogyaszthassak, habár ezt nem vihetem túlzásba, hiszen szeptember 2-án még bele kell férnem a menyasszonyi ruhámba. A párom apukája azt mondta, hogy csak úgy ehetünk, ha mindennap lemegyünk a házukban lévő edzőterembe :D Ő is aggódik az esküvő előtti fölös kilók miatt, hiszen tudja, hogy mennyit vagyunk képesek enni, ha végre rászabadulunk a koreai ételekre.

Ezeket szeretnénk feltétlen elfogyasztani az utazás során:

Galbi
Leggyakrabban minőségi marhahúsból készítik, étkezés közben, az asztaloknál grillezik maguknak a vendégek.

Bulgogi
Pácolt, hajszál vékonyra vágott marhahús, szintén grillen elkészítve.

Bibimbap
Különböző húsokkal, zöldségekkel és rizzsel összekevert egytál étel.

Dakgalbi
Gochujang szósszal összekevert és összesütött filézett csirkecomb, rizsnudlival

Kimbap
Hínárlapokba tekert főtt rizs, zöldségekkel, húsokkal.

Tteokbokki
Az utcai étkezdék tipikus étele, az egyik legnagyobb kedvencem.

Dakkochi
Filézett csirkecomb édeskés szószban. Ez szintén az utcai árusoknál kapható finomság.

A páromnak kint tervezünk öltönyt venni az esküvőre. Tipikus ázsiai testalkata van, hosszú felsőtest és ahhoz képest elég rövid lábak. Ez nem olyan feltűnő, de a magyar szabású öltönyökön nagyon sokat kellene alakítani, hogy jó legyen rá, úgyhogy végül amellett döntöttünk, hogy kint vesszük meg a megfelelő darabot.

Mivel a sógornőm kisbabát vár, ezért végül nem tud a családdal Budapestre jönni az esküvőnkre. Már tudjuk, hogy a kis jövevény kislány lesz, úgyhogy elkezdtünk neki is bevásárolni, amiket majd augusztusban már viszünk ki :) Úgy örülök, hogy lány lett, mert nekik egy csomó kiegészítőt lehet beszerezni!! :D

A párom szülei egyébként majd augusztus 29-én érkeznek meg Budapestre. A környéket fogják bejárni, az esküvő utáni hétfőn viszont útnak indulnak, hogy bejárják Európa egy részét. Majd csak szeptember 8-án jönnek vissza Budapestre, amikor is délután már indul a gépük vissza Szöulba.

Kérdéseitekkel forduljatok hozzám bátran a jangcsilla@gmail.com email címen!

Kövessetek Instagramon: @jangcsilla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése