2017. augusztus 2., szerda

Karácsony Koreában


Tudom, hogy elég szokatlan ez a téma így nyáron, de minden augusztusban rám tör az érzés, hogy mennyire várom a Karácsonyt. Ilyenkor már fel-felhangzik egy két Karácsonyi zene nálunk és elkezdődik a visszaszámlálás. Imádok heteken, hónapokon át készülődni. Habár az ajándékok kitalálásában nem vagyok valami profi, az otthoni hangulat megteremtése elég jól megy. Minden alkalommal magunk készítjük el a lakás dekorációját és a bejárati ajtóra szánt koszorút is évről évre feltuningoljuk egy kicsit. Hatalmas szívfájdalmam, hogy Koreában a Karácsony nem családi ünnep. 24-én este főként a szerelmes párok találkoznak és randevúznak egymással.


Eldöntöttem, hogy mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy ha már kint élünk ezt az ünnepet ott is egy családi eseménnyé formáljam. Élő fánk biztos nem lesz, de talán be tudunk szerezni valahonnan egy jobb minőségű műfenyőt. Úgy képzelem, ha már lesznek gyerekeink, akkor 24-én reggel a férjem velük díszíti majd a fát, én pedig sütök, főzök a konyhában. A párom családját is áthívjuk és ők is megízlelik, hogy milyen szép ünnep a Karácsony. Talán mézeskalácsot is sütök és megtanítom mindenkinek, hogyan kell a cukormázzal feldíszíteni. Nem biztos, hogy a tipikus magyaros ételeket el tudom készíteni, hiszen sok hozzávalót nem lehet kint fellelni, de tervben van, hogy írok majd magamnak egy receptkönyvet, amiben olyan magyar ételeket szedek össze, amit a kinti hozzávalókkal is el lehet készíteni.


Ki szokott Karácsonykor tortát sütni? Nálunk ez szerintem nem jellemző, bár a legjobb barátnőm mesélte, hogy a nagymamája mindig készített egyet Szentestére. Koreában is van ilyen torta, de ennek semmi íze, ellenben felettébb giccses.



Aztán ki tudja? Lehet, hogy csak most ragaszkodom ezekhez a dolgokhoz ennyire és, ha kint élünk, akkor irtó kényelmesnek fog tűnni, hogy Szenteste csak elmenjünk egy étterembe a családdal. Mindenesetre a karácsonyfából és az otthoni díszekből nem engedek!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése