2018. július 2., hétfő

Utazás | Koreai esküvő | Pyebaek


Végre belekezdtünk a júliusba, így az indulástól már tényleg csak egy pár hét választ el. Voltak napok, amikor úgy éreztem, hogy az idő ólom kerekeken jár, de azért a vizsgaidőszak az egyetemen kellően elvonta a figyelmemet. 😃

A közös lakásunk felújítása még mindig nem készült el, hiú ábránd volt azt gondolni, hogy Koreába már onnan indulok majd. Mivel a nyár további részét nem fogom Magyarországon tölteni, így a munka sem fog haladni, szóval talán ősszel/télen költözünk. Amikor eldöntöttük, hogy ez lesz a mi kis otthonunk, úgy terveztük, hogy 2017 Karácsonyát már ott töltjük, de végül olybá tűnik örülhetünk, ha 2018 Karácsonya összejön.

Már az utazás előtt is elkezdek bejegyzéseket írni és a régen tervezett Facebook oldalt is elindítottam a bloghoz. Érdemes nyomni egy like-ot, mert folyamatosan jelentkezem majd Koreából. Az oldalam itt éritek el: https://www.facebook.com/wanderingkorea/

Az utazás legizgalmasabb része a Koreában tartott esküvőnk lesz, augusztus 25-én. Ez számomra is egy teljesen új terület, sajnos nem volt még lehetőségem esküvőn részt venni kint. A sógornőmmel beszéltük, hogy milyen izgalmas dolog ez, erre elkezdett ujjongani, mert olyannyira örül, hogy férjhez megyek a testvéréhez. Megint! 😊


Már eldőlt, hogy a szertartás az egyik előző blogbejegyzésben bemutatott kisebb teremben lesz, a szűk családi körben töltött tradicionális koreai ceremónia, a Pyebaek pedig egy egészen pici, erre kialakított helységben.

A fehér ruhás szertartás helyszíne

Itt várom majd a vendégeket a ceremónia előtti közös fotózásra

A tradicionális szertartás helyszíne


A Pyebaek koreográfiája

◾A menyasszony családja koreai datolyát és gesztenyét készít elő, amely a születendő gyermekeket szimbolizálja.

◾A szertartás kezdetén a vőlegény családja egy nagy festmény előtt foglal helyet a kis asztalnál, a friss házasokkal szemben.

◾A friss házasok egy mély meghajlással köszöntik őket.

◾A menyasszony rizsborral kínálja apósát, a vőlegény pedig az édesanyját.

◾Ezután a szülők jó tanácsokkal látják el a párt a házassággal kapcsolatban.

◾Végül az örömszülők a menyasszony családjától kapott datolyát és gesztenyét a menyasszony szoknyájába dobálják, cél, hogy közösen minél többet elkapjanak, így biztosítva a bőséges gyermekáldást.



A Pyebaek-en eredetileg csak a vőlegény családja vesz részt, de manapság már a menyasszony családját is be szokták vonni.

Az utazás előtt várlak még benneteket vissza, hogy együtt készüljünk fel a nagy útra! 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése