2012. július 27., péntek

Galbi (갈비) és Patbingsu (팥빙수)

Tegnap este Galbi-t vacsoráztunk. Már készítettünk ilyet a barátommal Magyarországon, de az itt lévő, eredeti, sokkal finomabb volt. Egy grill étterembe ültünk be. Az ajtónál le kellett venni a cipőt, és így mehettünk az asztalhoz, földön ülős hely volt. Nagyon élveztem, csak az volt egy picit kellemetlen, hogy egyszer egyszer csípte a szemem a füst. De hát ez a szép benne :)


Rengeteg köret jár a kiválasztott ételhez, persze nem olyan értelemben, mint Magyarországon. Itt különböző kimcsi fajtákat, rákot valamilyen szószban, garnéla rákot, és egyéb számomra ismeretlen, de ízletes zöldségeket hoztak ki. Egy koreai nagy kedvenc, hogy a salátalevélbe összeállítanak egy batyut, és így egyben élvezhetik a finom ízeket. Így készíted el: fogod  a kezedben a levelet, a húst belemártod valamilyen szószba, rárakod a levélre, majd raksz még mellé fokhagymát, rizst, kimcsit, vagy egyéb zöldséget. Ezután összefogod batyu formába, és bekapod. Isteni finom!! :)

Egy másik itteni különlegesség így nyáron a patbingsu. Ez nem más, mint jégkása, tej, és gyümölcs.


Rendeléskor így kapod meg, aztán neked kell összekeverni az egészet. Van ám ebből is sok fajta, lehet még fokozni a dolgot egy gombóc fagyival a tetején, vagy valamilyen gyümölcssziruppal, esetleg fagyasztott joghurttal. Kipróbáltam, és tényleg finom.

Vacsora után pedig elmentünk egy kézi autómosóba a barátom nővérével, hogy lemozogjuk az elfogyasztott ételt, miközben lemossuk a kocsiját. :D Senki nem volt ott egyébként, csak be kellett dobni egy automatába a pénzt, aztán intéztél mindent magadnak :)

2 megjegyzés:

  1. Simon és Martina is Galbi-t evett FAP-FAP-en nem is olyan régen és az is olyan guszta volt. Lassan listát fogok készíteni mit kóstoljak meg, ha Koreába vagyok XD 3 éves tervben benne van :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nagyon finom... Vigyázni is kell vele, mert nagyon eteti magát, de egyszer egyszer belefér ;)

      Törlés