2012. július 30., hétfő

Home Plus

A Home Plus, az a Tesco koreai megfelelője, csak sokkal nagyobb és jobb minőségű. A házunkhoz közel lévőbe látogattunk ma el. Már sokszor jártunk itt, de most több időnk volt, végre nem kellett rohanni. Akár órákat is eltudtam volna tölteni itt, 4 emelet, telis tele kincsekkel. A legalsó szinten vannak az élelmiszerek, aztán külön emelet van a ruháknak, az elektronikai termékeknek, sőt még egy éttermi rész is van. Végül is 3 órán keresztül vásároltunk, ebből igaz, hogy 30 perc elment étkezéssel.

Az erre elkülönített részt Food Court-nak nevezték el, több étkezde ajánlata közül lehetett választani. Műanyagból ki volt öntve az összes étel, így láthattad is, hogyan fog kinézni. Ez nekem nagy segítség, mivel nem  értem  a koreai nyelvet még és így legalább volt elképzelésem a dolgokról.


Aztán neki indultunk az emeleteknek. Voltak standok kialakítva különböző márkáknak is, például kozmetikai termékeket árusító helyeknek, ilyenek a Missha, vagy az Etude House, amit már egy előző bejegyzésben említettem.

Az áruház bejáratánál viszont olyan dolgot láttam, ami nem tetszett. :( Kutyatároló szekrények...


Eddig azt hittem, hogy a csomagjaidat lehet ide lerakni, de most volt bent egy szegény kis eb. Nem is értem, ki rakja be ide a kutyáját, amíg vásárol? Miért nem lehet otthon hagyni? Inkább otthon, magányosan, mint egy dobozba zárva, ugyanúgy magányosan és pluszban ijedten is.

Vettünk nekem egy koreai mesekönyvet . Ebből próbálok majd olvasgatni, és fordítani.


Találtam egy olyan könyvet, amiben mi is benne vagyunk :)


Vacsorára vettünk egy doboz szusit


Ami nagyon tetszett, hogy a vásárlás végén be tudod magadnak csomagolni a termékeket dobozokba. Ki vannak rakva különböző méretű kartondobozok, csak össze kell ragasztanod, és viheted is, így sok pénzt és nejlonzacskót megspórolnak.

4 megjegyzés:

  1. Ebbe a Home Plus-ba nem lehet véletlen Bounty vagy Kinder Bueno csokit kapni?
    Mert még sehol nem láttam.? :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem az felejtős :D Ebből a csoki családból csak a Snickers és a Twix van itt Koreában, ahogy én láttam! :( Mondjuk egy Kinder Bueno-t én is ennék szívesen >___< Ferrero Rocher-t meg nehogy vegyél, az itt nem tudom miért, de folyton tele van kukacokkal, mondták az ismerőseim. -___-"

      Törlés
  2. Régen nálunk is volt olyan közért, vagy hasonló ahol lehetett használt kartondobozba hazavinni a csomagot. Emlékszem kiskoromban sokszor vittük haza abba... Azok hova tűntek? Lenyúlták a koreaiak XD
    Az a kutyás doboz dolog engem is kiakasztott. Nem vagyok nagy állatbarát, de ez még nekem is fura!
    A műanyag kajákat én is imádtam Japánban, olyan kis ötletesek :D Egyszer láttam egy boltot, ahol ezeket lehetett megrendelni éttermek számára. Sőt tv műsort is láttam, hogy párat hogyan készítenek (!) nagyon érdekes volt. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm én erre nem emlékszem. Biztos túl jó ötlet volt, és túlságosan megkönnyítette az emberek életét, ezért megszüntették :D
      Szerintem is nagyon jó pofa a műanyag kaja!! Nagyon jó, hiszen láthatod mit fogsz kapni, és a vicc, hogy tényleg dettó olyat készítenek, a legapróbb részletig megegyeznek, lecsekkoltam xDDD

      Törlés