2012. július 24., kedd

Jeju-do (제주도), fodrászkodás

Ma ismét busszal mentem iskolába, a barátom apukája viszont aggódott, hogy nagyon meleg van, ezért eljött értem kocsival, amikor végeztem. Nem annyira értettem, hogy miért, de ahogy kijöttem a légkondicionált teremből, hirtelen megcsapott a meleg... Amikor bementem, még nem volt ennyire rossz a helyzet. A kocsi kijelzője szerint 37, és 38°C között volt a hőmérséklet, és én hiszek neki. Az vigasztal csak, hogy most legalább eső nincs, és a páratartalom nem olyan magas, csupán 62%, oh yeah :)

Egyébként múlt héten jártam egy fodrász szalonban, a barátom nővérével, és az ő barátnőjével. Nem egy tipikus hely volt, drágább az átlagnál. Hoztak nekünk egy itallapot, amiről akármit választhattunk, benne volt az árban. Nagyon sok fodrász volt, fiúk, lányok egyaránt, és egytől egyig mindenkinek festve volt a haja. Nekem egyébként nagyon tetszik az ő természetes, fekete hajuk, de persze ők meg olyat akarnak, amitől egy kicsit különlegesebbek, mint az átlag.

Amin megdöbbentem, hogy a lányok fele 10cm-es magassarkúban dolgozott. Én elhiszem, hogy alacsonyak, és úgy érzik, hogy ezt kompenzálni kell, de egy fodrásznak, aki egész nap áll, ez őrültség! Engem is egy magassarkús lányhoz osztottak be, beszélt angolul, mondtam neki, hogy butaság így tönkretenni a lábát, erre csak nevetgélt és mondta, hogy elvárják tőlük a vendégek, hogy csinosak legyenek. Őszintén szólva, engem igazán nem érdekelt, hogy miben van, csak vágja jól a hajam.

Lekaptam a szalon egy részét. Elég nagy volt, ezek csak a hajvágó székek, annak is csak egy töredéke. Máshol folyt a hajmosás, a festés, a göndörítés, stb. Még kézmasszázsra is volt lehetőség.



A mai nap fénypontja pedig az volt, hogy a barátom apukája megvette a repülőjegyeket a Jeju-szigetre. Augusztus 12-én indulunk, és 15-én jövünk vissza. Ekkor már a barátom is itt lesz, és az egész családdal megyünk. Írtam egy listát, hogy mi mindent szeretnék ott meglátogatni. Az egyik alap a "Teddy Bear Museum" lesz. Nagyon szeretem a macikat! ^^

Bár gondolom a Korea szeretők ismerik a szigetet, azért írok róla pár sort.

A Jeju-sziget, koreaiul 제주도 (Dzedzsu-dó) Dél-Korea egyik szigete, a félsziget déli partjától 60km-re. Vulkanikus eredetű, a tengerből emelkedett ki. Híresek a mandarintermesztésről, és az itteni kedvenc ásványvizem is a Jeju szigetről van :)

A sziget egész területén találhatóak rejtélyes szobrok, a "Harubang figurák", amelyek eredete ismeretlen.


Habár ezek még nem az én képeim, azok is jönnek hamarosan, de addig is, néhányat feltöltök, hogy lássátok, milyen csodálatos hely ez a sziget.





7 megjegyzés:

  1. Állítólag Szöulban is van egy Teddy Bear Museum a Namsan -toronyban. Még szégyen-gyalázat, de nem jártam ott, pedig én is imádom a plüssöket. Jeju gyönyörű, 100%, hogy neked is tetszeni fog. Én már kétszer voltam, bár télen. Egyszer visszatérek, egy másik évszakban majd (ősz vagy tavasz). A nyarat én is nagyon nehezen bírom idekinn... :(.

    VálaszTörlés
  2. Amúgy azokat a "Harubang" figurákat imádom! 'Grandfather"-egyik haverom így nevezte őket, állítólag elűzi a rossz szellemeket. Néhányan a bolondgombával azonosítják őket, sőt, fallikus értelmet is adnak neki. Az ottani narancs mellett a jeju-i fekete malac húsa is finom, bármiről is szól a legenda :)). Nem tudom, hogy vagy a tengeri herkentyűkkel, de nagyon ajánlom. Érezzétek jól magatokat!! :) :) Elnézész, hogy ennyit dumálok :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, tényleg van a Namsan toronyban is egy, voltam ott, de akkor valahogy nem tudtam, hogy az ott van. Pedig visszanézve a képeket, le is fotózkodtam a torony előtt egy macival, és a nyakában lóg egy tábla, hogy "Teddy Bear Museum", de nem gáz, én valahogy nem szúrtam ki :D Mindegy, ez még 2010-ben volt, hirtelen zavaromban, hogy Szöulban vagyok, biztos nem figyeltem annyira =__="
      Már csak a képeket látva is biztos vagyok benne, hogy imádni fogom a helyet :D Én már egész kivagyok ettől a hőségtől, pedig nem panaszkodhatom, annyi dolgom nincs, kb. csak itthon vagyok, vagy edzőteremben, vagy nyelvtanfolyamon, de ezenkívül nem kell mászkálnom. Kíváncsi leszek ezekre a Harubang figurákra, majd lefotózkodom velük, és kirakom otthon, hátha így is hatnak a rossz szellemekre :D Amúgy nagyjából mindent megeszek a tengeri herkentyűn kívül :( De majd csak találok valami finomat, ami nekem való! Ha nem, akkor majd el leszek mandarinon, és narancson :D Semmi baj, hogy ennyit írsz, én is nagy dumás vagyok xD

      Törlés
  3. Köszi!!! Örülök, hogy ráakadtam az írásaidra -véletlenül -nagyon jók! Én már lassan harmadik éve vagyok kinn, Szöul mellett, igaz, más céllal. Családom nagy része erősen Most készülök egy három hetes hazaútra, 10 nap múlva, :). Érezd jól magad Koreában :).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a Te írásaidat pedig már jó ideje olvasgatom :) Örülök, hogy tetszik az én oldalam is! Egész pontosan mit csinálsz kint? Az sajnos számomra nem derült ki. "A családom nagy része erősen" további része lemaradt :(
      Látom, már nagyon várod a hazautazást, megértem! :) Jó utat, és szórakozást otthon! ^^

      Törlés
  4. Azt akartam mondani, Családom nagy része fújol, ha tengeri herkentyűkről mesélek, hogy polipot ettünk, rákot ettünk, stb... :).Elnézést emiatt:(. Én jelenleg doktori ösztöndíjjal vagyok kinn, egy Szöul melletti egyetemen, biológiával foglalkozom. Igen, nagyon-nagyon várom az utat, hiszen már egy éve nem voltam otthon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Wow~ Az nem semmi! :) Persze mindig látom, hogy írod, hogy a labor, meg a kollégium, de közbe a főnöködet is említetted. Szóval nem tudtam eldönteni, hogy tanulsz-e, vagy már dolgozol :)
      És, hogy jött, hogy Koreába jössz? Nekem van egy távoli ismerősöm, aki most azért jön ki majd ide doktorizni, mert találkozott egy aranyos koreai lánnyal, és azóta el van ájulva, hogy mennyire aranyosak. Majd megtapasztalja! =__="

      Törlés